Workshop

 

 

 

Workshop

Tijdens deze interessante workshop maak je kennis met de praktijk van sofrologie. Zo is er bijvoorbeeld ‘de basis sofronisatie’ die je in een bewuste en alerte toestand brengt. Tijdens dat moment ervaar je je lichaam ook zonder stress. Ik leer je tijdens dit anderhalf uur snel te ontspannen door je gespannen spieren 1 voor 1 los te laten. Verder komen er een paar gemakkelijke technieken aan bod om beter en dieper te ademen. 

Kom proeven van het heilzame effect van de korte SOFRO-technieken die je overal kunt toepassen. Zo leer je de methode een beetje kennen, voel je wat het met je doet en of je ermee verder wil gaan.

Aansluitend kun je je vragen stellen of een boek aankopen. En heb je de smaak echt te pakken dan kun je je meteen inschrijven voor een initiatiereeks.

Hoe andere cursisten zijn geholpen met Sofrologie

Sofrologie heeft me geleerd om even rustig te zitten en me op mijn lichaam en mijn geest te concentreren, daarnaast moet je ook soms heel actief actie ondernemen. Door dynamische oefeningen kun je energie losmaken en integreren. Dat is de bedoeling om de geest en het lichaam in harmonie te brengen. Ik heb geleerd om gedurende de dag als ik moe, gestresseerd of zenuwachtig ben, even mijn pauzeknop in te drukken en me van mijn lichaam en mezelf bewust te worden. De technieken vind ik niet moeilijk en overal toepasbaar.

Wat me vanaf de start aansprak, was dat er geen psychotherapeutische analyse werd gemaakt van hoe mijn verleden invloed zou kunnen hebben op mijn huidige probleem en dat er niet gestart werd met de opdracht om me neer te leggen en ‘volledig te ontspannen’ want precies dat ‘volledig ontspannen’ was wat ik niet meer kon. Via de fysieke weg wist sofrologie me mentaal te leren luisteren naar mezelf, waardoor ik nu op een veel gezonder ritme leef.

Even een mailtje om te zeggen dat de sessies bij jou me echt hebben geholpen, ik slaap nu al maanden als een roosje, kan nare toestanden op het werk heel goed van me afzetten (en er goed op reageren!) en heb een veel groter gevoel van controle over mijn leven! Dit WE zaten we in Frankrijk op de Mont Ventoux op te rijden en toen ben ik om 5 uur wakker geschoten met de schrik om niet meer in slaap ging vallen en die berg niet ging opraken. Toen ben ik me echt gaan concentreren op jouw oefeningen en ben probleemloos terug in slaap gevallen…en het is gelukt. Een paar uur later stond ik op de top van de Mont Ventoux en toen moest ik toch ff aan je denken.

Enkele jaren geleden kreeg ik last van slapeloosheid als gevolg van problemen op het werk. De dokter verwees me naar de slaapkliniek en vandaar kwam ik bij een sofrologe.Zij leerde me hoe te ontspannen, maar niet alleen dat. Zij leerde mij om voor mezelf op te komen en hoe ik best kon reageren in conflictsituaties. Ik heb de problemen op het werk kunnen oplossen door haar raadgevingen te gebruiken en ik ben al anderhalf jaar van mijn slapeloosheid verlost. Ik kan deze methode aan iedereen aanraden die last heeft van stress of die zich niet goed in zijn vel voelt.

Ik heb geleerd om al mijn activiteiten te doseren zodat ik halverwege de dag niet meer uitgeput ben. Toch blijft het een gewoonte die er in gebakken zit en door de oefeningen kan ik op tijd tot rust komen en mijn spieren laten recupereren. Ik ben veel te lang in mijn reserves gegaan en houd veel meer rekening met het feit dat mijn lichaam vertelt wanneer het genoeg is geweest en ik ‘mag’ rusten. Ik ben zeer dankbaar dat ik sofrologie heb leren kennen.

Zin om sofrologie te ontdekken?

Schrijf je in voor de workshop