Boekpresentatie 22 september 2019

 

Eindelijk…het schrijfproces is achter de rug. Drie jaar lang hield het mij bijna dag en nacht bezig. Na mijn vorige boek in 2015 had ik nog zoveel materiaal dat ik wilde verwerken en ging ik op zoek naar uitgever. Deze keer wilde ik mijn persoonlijk verhaal kwijt over de moeilijke periode die ik met therapie en met sofrologie had weten de overwinnen.

Na enkele heftige onderhandelingen werd het contract bij Standaard Uitgeverij ondertekend. Ons doel was een heel toegankelijk boek maken. Maar dan moest ik goed en duidelijk uitleggen waar het in sofrologie om draait. Ik kreeg denkoefeningen en veel feedback van mensen uit het schrijvers- en uitgeversvak. Ongelooflijk hoe ze mij hebben ondersteund en bijgestuurd. Het was een super vermoeiende periode, met pieken en dalen. Intense periodes van dagenlange concentratie als ik de teksten terug kreeg. De materie moest keer op keer beter worden en we zouden met concrete voorbeelden komen. De theorie hebben we bewust tot een minimum beperkt.

Na de beslissing om met illustraties te werken, gingen we aankloppen bij tekenaar Wim de Blende met wie ik ook samenwerkte voor het boek ‘stap voor stap bewuster’. Nadat de tekst volledig klaar was, kwam er een coverontwerp, dat iedereen meteen toejuichte. Er moest een foto bij, een achterflap tekst geschreven en dat terwijl we bleven brainstormen over de inhoud. Wat ben ik dankbaar voor al die positieve en professionele mensen die ik het voorbije jaar heb ontmoet. Het is dan ook een heel goed boek geworden. Eenvoudig, helder en licht verteerbaar.

        

BEDANKT DAT JULLIE ERBIJ WAREN!